Skip to main content

Akerendam: Een historisch landgoed versterkt door moderne duurzaamheid

In het hart van Beverwijk ligt de buitenplaats Akerendam, een schitterend historisch landgoed uit de Gouden Eeuw. Tussen 1636 en 1639 liet de Amsterdamse koopman-regent Jan Bicker dit zomerverblijf aanleggen als toevluchtsoord voor welgestelde stedelingen die wilden ontsnappen aan de stadsdrukte en genieten van de rust van het platteland. De grandeur van Akerendam is door de eeuwen heen zorgvuldig behouden.

Comfort-isolatie heeft bijgedragen aan het behoud van Akerendam door hoogwaardige spouwmuurisolatie aan te brengen in het bijgebouw. Deze ingreep verbetert de duurzaamheid en het comfort van het landgoed aanzienlijk. Het bijgebouw is nu beter bestand tegen de elementen en biedt een aangename leefomgeving aan de bewoners.

Hierdoor blijft Akerendam niet alleen een herinnering aan het verleden, maar ook een comfortabele plek voor de toekomst. De combinatie van geschiedenis en innovatie maakt het verhaal van Akerendam levendig, met elk nieuw hoofdstuk dat zorgvuldig wordt toegevoegd aan deze tijdloze buitenplaats.