Skip to main content

Bodemisolatie bij De Enclave op het Hembrugterrein in Zaandam

Decennia na de laatste explosie in het ‘plofbos’ is De Enclave op het Hembrugterrein in Zaandam nieuw leven ingeblazen door een groep enthousiaste creatieve ondernemers. Dit bijzondere gebied, bestaande uit elf monumentale gebouwen met een gezamenlijk vloeroppervlak van ruim 6.000 m², heeft een belangrijke transformatie ondergaan. De voormalige munitieproductie- en opslagpanden zijn nu omgevormd tot woonruimte, dankzij de woonbestemming die in september 2020 door de gemeente Zaanstad is verleend.

Comfort-Isolatie heeft een cruciale rol gespeeld in dit project door het uitvoeren van uitgebreide bodemisolatie. Deze isolatie zorgt ervoor dat warmte in de winter beter wordt vastgehouden en dat de gebouwen koeler blijven in de zomer, wat leidt tot aanzienlijk lagere energiekosten en een constanter en aangenamer binnenklimaat. Bovendien helpt bodemisolatie vochtproblemen zoals optrekkend vocht en schimmelvorming te voorkomen, wat essentieel is voor het behoud van de structuur en de esthetiek van de monumentale gebouwen.

Door deze maatregelen is De Enclave niet alleen een historisch en esthetisch waardevolle plek, maar ook een moderne, comfortabele en energiezuinige woonlocatie geworden. Comfort-Isolatie is trots om deel uit te maken van deze transformatie, waarbij geschiedenis en hedendaagse woonbehoeften samenkomen.